zaterdag 21 september 2019

←    terug naar overzicht

HAVENFESTIVAL slotdag:

Van negen tot vijf is er een gezellige braderie in het centrum en rondom de haven van Alblasserdam. Wandel langs de vele kramen, geniet van optredens of doe mee met de vele activiteiten en demonstraties! Verschillende Alblasserdamse bedrijven en autodealers zijn op de braderie aanwezig. 

''s Avonds sluiten wij het Havenfestival af met een spectaculair slotfeest. Het avond programma start dit jaar om 20.00 uur met de winnende Dj’s die mee hebben gedaan aan de Dj contest van dit jaar. Omstreeks 21:30 kan Alblasserdam genieten van een fantastisch lasershow. Direct hierna gaan wij op beide podia verder met een dijk van een programma!

 

koren en labtones:

 Vanaf 11 uur zijn er in het Amphitheater afwisselende optredens. 

dd

10:45 uur – 11:45 uur Gezelligheidskoor de Klinkers
12:00 uur – 13:00 uur Popkoor Prestige

13:15 uur – einde Schipperskoor de Pontonniers en Shantykoor de Brulboei

g

Viswijvenkoor Gouda loopt rond over de braderie
g
Op het Raadhuisplein staat Labtones met de volgende bands: 
g
12.45 - 13.30 | Gee Willikers & The Great Googly Moogly
14.00 - 14.45 | Danny Verone & The Black Bandits
15.15 - 16.00 | Official Ukelele Orchestra Dordrecht
16.15 - 17.45 | Rock Four

Optredens BRADERIE

ONRUST IN HET RUSTHUIS

Een nieuw rusthuis opent haar deuren. Dit levert echter nog enkele gebreken op voor de drie bewoners: Olle Alle, een rijke gepensioneerde man die zijn bezittingen verkocht om in het rusthuis van zijn pensioen en geld te genieten, Driekus, een werknemer van Olle Alle en arme landarbeider die nu eindelijk mag genieten van zijn rust en Miep, een oude dame die altijd vitaal was, tot zij plots enorm hulpbehoevend werd en in het rusthuis belande. Gelukkig wordt het drietal bijgestaan door zuster Theodoramiena, klusjesman Tammo en de Directie. De zoektocht naar een goede kok leidt tot het opschudden van het gepensioneerde bestaan van de senioren. En als er dan ook nog geld verdwenen blijkt te zijn  en er een rechercheur (De Kok met kaaaa-ooooo kaaaa) moety worden bijgehaald om  het op te lossen is het onrust in het rusthuis.

Een nieuw rusthuis opent haar deuren.Dit levert echter nog enkele gebreken op voor de drie bewoners: Olle Alle, een rijke gepensioneerde man die zijn bezittingen verkocht om in het rusthuis van zijn pensioen en geld te genieten, Driekus, een werknemer van Olle Alle en arme landarbeider die nu eindelijk mag genieten van zijn rust en Miep, een oude dame die altijd vitaal was, tot zij plots enorm hulpbehoevend werd en in het rusthuis belande. Gelukkig wordt het drietal bijgestaan door zuster Theodoramiena, klusjesman Tammo en de Directie. De zoektocht naar een goede kok leidt tot het opschudden van het gepensioneerde bestaan van de senioren.En als er dan ook nog geld verdwenen blijkt te zijn  en er een rechercheur ( De Kok met kaaaa-ooooo kaaaa) moety worden bijgehaald om  het op te lossen is het onrust in het rusthuis.

Meer lezen

Het tweede Havenfestival was al vele malen groter in opzet dan de eerste editie met een fantastische opening door burgemeester Bruin met de blusboot van de plaatselijke brandweer. Burgemeester Bruin was ook het middelpunt bij de vierde editie. Hij opende het festival met een parachute sprong.

De groei zat er vanaf toen in. Steeds meer bedrijven en organisaties sloten zich aan. Autodealers met een grote autoshow, helikopter vluchten, de horeca met dweilavonden, Het Landvast ( toen nog Wipmolen) met een jazzavond, De Klaroen met een havenfestival krant. Het werd groter en groter: van één dag in september werd het een hele week van activiteiten met als hoogtepunt de zaterdag met traditioneel een afsluiting met vuurwerk.

Het Havenfestival van Alblasserdam is niet meer weg te denken in die derde week van september. Vele duizenden bezoekers genieten ieder jaar weer van de vele activiteiten.

Meer lezen

AUTODEALERS: 

Op de boulevard van de haven staan: 

Opel Centrale

Toyota Schouten

Svenscars Volvo

Prins auto

BRADERIE:

Raadhuisplein: 
MAAT B.V.

Hoek Bouw

Nederveen Opleidingen

De Haan Verhuizingen

RAAAK

Automobielbedrijf A Bochanen & Zonen

HAK B.V.

test

Boulevard langs de haven: 

A & C

Share&Go

Smart Cleaning

test

Havenplein (bij de ophaalbrug):

Stoomvereniging

test

Zuiderstek: 

Wust Mercedes Benz en Smart

test

Ophaalbrug bij de haven:

Mijnenveger van Versendaal

LOCATIE: 

Centrum van Alblasserdam (Dam, Raadhuisplein, terrein van Landvast, Plantageweg, Zuiderstek)

Aanvangstijd braderie: 

9:00 - 17:00

Stel gemakkelijk je eigen website samen aan de hand van heel veel verschillende content blokken.

Bekijken
Aanmelden

Een content titel

Met een ondertitel

Bekijken

Een content titel

Met een ondertitel

Bekijken

FEEST AAN DE HAVEN 2019: 

Zaterdag 21 september vieren we met z’n allen de laatste dag van een ongetwijfeld weer prachtige editie van het Havenfestival Alblasserdam. Dat betekend dat we weer druk bezig zijn met de organisatie van dit leuke festival op het parkeerterrein van Landvast.

De hele week zijn er natuurlijk al diverse activiteiten van het Havenfestival Alblasserdam. Maar vanaf vandaag is écht te zien wat er gaat gebeuren voor de afsluiter van deze feestweek. Wij beginnen vandaag namelijk met de opbouw van dit nu al gezellige feest.

Light It Up begint vandaag met het bouwen van de podia zodat er morgen heel de dag geknald kan worden met het ophangen van verlichting en special FX en uiteraard een dikke geluid set.

Voor hen die niet kunnen wachten om met de voetjes van de vloer te gaan volgt hieronder de Line-up en Timetable.

Live Stage:
• 20:00 - 21:30 Dj Roel Kant
• 21:30 - 21:45 Lasershow
• 21:45 - 22:30 1e set Colibri
• 22:30 - 22:45 Dj Mike
• 22:45 - 23:30 2e set Colibri
• 23:30 - 00:00 Dj Mike
• 00:00 - 01:00 3e set Colibri

Kraan3 @ Landvast
• 20:45 - 23:00 Ice Cream Jazz Band

LET OP HIERVOOR DIEN JE IN BEZIT TE ZIJN VAN EEN GRATIS, BIJ Landvast AF TE HALEN ENTREEBEWIJS!
AFHALEN KAN T/M ZATERDAG AVOND 19:30 UUR.

Dj Stage:
• 20:00 - 21:15 Kevin L & Max Donkervoort OD
• 21:15 - 21:30 Michael Warning
• 21:30 - 21:45 Lasershow
• 21:45 - 22:30 Michael Warning
• 22:30 - 23:30 Dave Roelvink
• 23:30 - 01:00 Mashing Up The 90's

De entree van het festival is net zoals voorgaande jaren bij de toegang tot de landvast parkeerplaats aan de kant van het gemeentehuis.

Algemene event info:

LET OP: voor u het terrein kan betreden dient u door onze toegangscontrole gegaan te zijn. Hierbij zullen ook polsbandjes uitgedeeld worden waarmee iedereen van 18 jaar en ouder alcoholische dranken kan halen. Zonder polsbandje worden er dus ook geen alcoholische dranken uitgegeven en hier is een strenge controle op! Zorg er dus voor dat je je identiteitskaart bij je hebt zodat er geen twijfel kan ontstaan!

Huisreglement “Feest Aan De Haven”

Om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen heeft de organisatie regels opgesteld. Bij betreding van de evenementenlocatie gaat de bezoeker automatisch akkoord met deze huisregels.

Aanwijzingen van het personeel of de daarvoor bevoegde personen, die verband houden met de huisregels, dienen op het festivalterrein en in de directe omgeving te allen tijde stipt opgevolgd te worden

ALGEMEEN:
De organisatie, evenals alle medewerkers/vrijwilligers die op het festival werkzaam zijn, kunnen niet aansprakelijk gesteld worden bij vermissing/diefstal of voor enig letsel en/of schade

Het programma is onder voorbehoud. De organisatie behoudt zich het recht voor het programma te wijzigen. Honden en andere huisdieren verboden.

LEEFTIJD:
Voor het “Feest Aan De Haven” geldt geen leeftijdsgrens. Bezoekers zijn verplicht om zich te kunnen legitimeren conform de wettelijke identificatieplicht (identiteitskaart, paspoort of rijdbewijs). Indien je geen legitimatiebewijs bij je hebt, indien hier om wordt gevraagd, word je geweigerd tot het evenement.

ZERO TOLERANCE DRUGSBELEID
Vanuit de Nederlandse overheid is bepaald dat alle festivals in Nederland de “Zero Tolerance” regeling hanteren. Dit houdt in dat er geen soft-en harddrugs zijn toegestaan op het terrein.

TOEGANG
Bezoekers van 18 jaar en ouder krijgen, bij de entree van het popfestival, een polsbandje waarmee alcoholhoudende consumpties gekocht en genuttigd kunnen worden.

Bezoekers onder de leeftijd van 18 jaar krijgen een polsbandje waarmee louter alcoholvrije consumpties aangeschaft kunnen worden.

Wanneer je een horecaverbod hebt krijg je geen toegang tot ons festival.

Glaswerk is niet toegestaan.

Discriminatie, ongewenste intimiteiten, hinderlijk en/of aanstootgevend gedrag. Bij het signaleren van dit gedrag kun je van het festivalterrein worden verwijderd

SLOTFEEST

15 september is het weer zo ver, de slotavond van het Havenfestival. Ook dit jaar gaan we er weer een mega groot festijn van maken met de lekkerste muziek.

Zaterdag 15 september vieren we met z’n allen de laatste dag, van een ongetwijfeld weer een prachtige editie van het @Havenfestival! Ook dit jaar vieren we dit met een groot eindfeest op het parkeerterrein van @Landvast.

 

Waarschijnlijk hebben veel van jullie al een postertje voorbij zien komen of een bericht op Facebook. Maar de komende weken willen we de muzikale invulling van dit geweldige event met jullie delen. En daarmee hopen wij natuurlijk dat niet alleen wij maar ook jullie niet meer kunnen wachten tot het eindelijk dan zover is.

 

Het avond programma start dit jaar om 20.00 uur met de winnende Dj’s die mee hebben gedaan aan de Dj contest van dit jaar. Omstreeks 21.30 kunt u een letterlijk SPETTERENDE Show verwachten. En direct hierna gaan wij op beide podia verder met een dijk van een programma!

 

********************************************************************************************************************

 

Algemene event info:

 

LET OP:

voor u het terrein kan betreden dient u door onze toegangscontrole gegaan te zijn. Hierbij zullen ook polsbandjes uitgedeeld worden waarmee iedereen van 18 jaar en ouder alcoholische dranken kan halen.

Zonder polsbandje worden er dus ook geen alcoholische dranken uitgegeven en hier is een strenge controle op! Zorg er dus voor dat je je identiteitskaart bij je hebt zodat er geen twijfel kan ontstaan!

 

Locatie : Parkeer terrein Landvast

Tijdstip : 20.00 – 01.00

Datum : Zaterdag 15 september

 

#havenfestival2018 #alblasserdam #feestaandehaven #FADH #landvast

Wil jij zelf op het podium staan? De inschrijving voor de DJ Contest is geopend! 

HET PROGRAMMA VAN 2018.

OOK DIT JAAR WORDEN ER WEER VELE EN DIVERSE ACTIVITEITEN GEORGANISEERD, VOOR JONG EN OUD!

bekijk het programma      →

DJ Contest

Ook dit keer geven wij jong talent de kans om zijn of haar skills te laten zien en horen!
Denk jij het in je te hebben om op een groot podium te staan met een knallende geluidsset en een dikke lichtshow?? 
Doe dan mee met de Dj contest voor en win een plek ik de line-up van:

"Het Feest Aan De Haven"

Hoe kun je meedoen?

* Maak een korte demo van maximaal 20 minuten
* Upload deze naar je soundcloud of mixcloud account. 
* Stuur een mailtje met wat informatie over jezelf en een foto (als je die hebt) en uiteraard de link van je mix naar: info@havenfestival-alblasserdam.nl
* lever je demo in vóór 14 september 2019

Alle stijlen zijn van harte welkom om deel te nemen! Dus of je nou een echte freestyler bent of vol gas gaat op lekkere moombahton of de dope-ste housebeats, dat maakt ons niks uit!

Wij willen alleen graag dat je meedoet en laat zien wat je kunt!

Wij zullen deze demo’s beluisteren en de jury zal in de week voor het Havenfestival bekend maken welke DJ's een set mogen draaien op "het Feest Aan De Haven". Zorg er dus voor dat als je meedoet dat je 21 september beschikbaar bent!

#havenfestival #alblasserdam #djcontest #feestaandehaven#FADH2019

COLIBRI

Feest Aan De Haven – Live Stage

Zoals velen van jullie al hebben gezien gaan we dus ook dit jaar het Havenfestival weer in stijl afsluiten met een daverende show en natuurlijk heel veel muziek!

Ook dit jaar hebben wij weer 2 podia buiten en een heerlijk optreden in Kraan 3, binnen in Landvast
In de komende weken tot aan het Havenfestival onthullen wij elke week een klein stukje van het programma. Ook dit jaar hebben wij weer een steengoede band geboekt dit jaar is dit de band:

Colibri

Zo hip als een flamingo, zo funky als een struisvogel, met de soul van een Japanse nachtegaal, de groove van een specht, de klasse van een kraanvogel en het plezier van de kookaburra. En we spelen covers, dus een beetje papegaaierig zijn we ook. Maar noem ons maar gewoon Colibri!

Ons repertoire laat zich niet in één woord omschrijven, vandaar dat we er drie gebruiken: Colibri; the funk, the soul, the groove. Discogangers, soulsisters en funkbrothers; er is voor ieder wat wils. Zolang het maar dansbaar is! We spelen uit verleden en heden en overgieten de nummers met onze Colibrisaus. 
Die is dan weer spicy, dan weer vet, maar altijd smaakvol. Onze missie is om ieder feest onvergetelijk te maken en iedereen met een brede lach naar huis te laten gaan. Onszelf incluis!

dave roelvink

Al vanaf jongs af aan wordt het entertainen Dave Roelvink met de paplepel ingegoten. Met Dries Roelvink als bekende vader weet Dave als geen ander hoe het is om in de spotlights te staan. Niet alleen zijn vlotte babbel heeft hij mee, ook valt het al snel op dat zijn looks er niet om liegen.

De goede looks en het karakter van Dave blijven ook niet onopgemerkt in TV-land. In 2012 wordt Dave op 18 jarige leeftijd gevraagd om mee te doen aan Fort Boyard. Het balletje gaat rollen en Dave is de zien in de tv programma’s als “Welkom bij de Kamara’s” en in “Sterren springen”. Wanneer de “Roelvinkjes” in 2015 met hun eigen reality-serie op RTL5 te zien zijn, maakt dat de bekendheid van Dave alleen nog maar groter.

Tijdens de serie komt Dave er achter hoe graag hij een carrière als DJ zou ambiëren. Zich ontwikkelen achter de draaitafel wordt dan ook één van zijn grootste ambities. Na diverse cursussen gevolgd te hebben, en dagenlang oefenen is Dave klaar om zijn kunsten in Nederland ten gehore te brengen. Medio april 2015 begon Dave met het draaien in het land en dat bleek een gouden greep, Dave trok door het hele land en zelfs buiten de landgrenzen wordt hij warm onthaald door zijn fans.

Dave is uitgegroeid tot één van de meest spraakmakende personen van het jaar en zijn populariteit groeit enorm! Na een succesvolle deelname aan het programma aan Expeditie Robinson, waar we de échte Dave beter hebben leren kennen, is heel Nederland om.

ice cream

Swing, smile en entertainment bij het “Havenfestival”

Dat is wat Ice Cream te bieden heeft. Een jazzorkest uit de Drechtsteden dat zijn sporen al vele jaren op de diverse jazzpodia en clubs in de regio en in Nederland (en soms daarbuiten) heeft achter gelaten. Een swingende “Barber” stijl van spelen kenmerkt de sound van het orkest. Juist deze muziek staat weer in de belangstelling. Ongepolijste muziek door de blazers en swingen in de ritmesectie. Geen elektronica dus maar pure muziek. Ice Cream heeft een originele presentatie tijdens zijn optreden door leider en trombonist Jan van Leeuwen. René Kuzee is een veelzijdig trompettist en zanger, de muzikale kunsten van klarinettist/saxofonist Jan Smaal, de oervaste ritmesectie met op banjo Kees de Korver, op slagwerk Wim Klein en op contrabas Marcel Perik zorgen ervoor dat elk optreden tot een bijzonder belevenis zal uitgroeien. De meerstemmige zang door de orkestleden geeft een extra dimensie aan de sound van Ice Cream. Het motto is Een feest op uw feest in Dixie', want swing en humor gaan samen bij een optreden van Ice Cream.

Kaarten voor de Jazz Avond zijn op te halen bij de balie van Landvast. 

LOCATIE:

Parkeerterrein van Landvast

ENTREEBEWIJS:

Entree is gratis. Toegangscontrole bij de ingang. Bezoekers vanaf 18 jaar krijen een polsbandje, waar alcoholische dranken mee gehaald kunnen worden. Zorg er dus voor dat je je identiteitskaart bij hebt, zodat er geen twijfel kan ontstaan. 

TIJDSTIp:

20:00 - 01:00

Contactgegevens

Stichting Havenfestival Alblasserdam
Postbus 22
2950 AA Alblasserdam

Heeft u vragen / opmerkingen?
Mail naar: info@havenfestival-alblasserdam.nl

contact     →

Foto’s en teksten op deze site mogen, zonder toestemming, van Stichting Havenfestival Alblasserdam niet worden overgenomen. Wilt u dat uw vermelding of foto van deze site verwijderd wordt? Neem dan contact op met info@havenfestival-alblasserdam.nl.

®havenfestival 2018 - realisatie impulsontwerpt.nl