vrijdag 15 september 2023

Taptoe op het terrein van CKC Kinderdijk. Aanvang om 20:00 en de toegang is gratis!
←    terug naar overzicht

Taptoe:

Deelnemende korpsen: 

Show & Marchingband St.Sebastianus 

Show,Marching & Concertband Flora Band

Junioren Door Vriendschap Sterk 

Show & Marchingband St.Sebastianus 

Het korps dat in 1499 is opgericht, werd later in de revolutie een voorbeeld voor de huidige militaire korpsen. De bekende zwarte uniformen, met rode, gouden en witte accenten, zijn kenmerkend voor de Show- & Marchingband St. Sebastianus. Hiermee heeft de het korps een traditionele, maar meer eigentijdse uitstraling. De Show- & Marchingband blinkt uit door twee sterke voorkeuren in de muziek. Met het brede, en geregeld vernieuwende, marsrepertoire en de bekende popsongs, weten zij het publiek altijd te verrassen. Onder de warme en traditionele sound in de brass, wordt door het slagwerk een mooie basis gelegd. Het grote, kwalitatieve en enthousiaste korps, met deelnemers van jong en oud, laten de band bloeien en weten het publiek met hun passie te boeien. Hier zit dan ook de kracht van het korps tijdens marsparades en shows op taptoevelden. Het buitengewone effect komt sterk naar voren door het groot aantal leden. Met deze aspecten is de Show- & Marchingband St. Sebastianus een graag geziene gast tijdens optredens in binnen- en het buitenland. 

 

Show,Marching & Concertband Flora Band

De Show, Marching- & Concertband Flora Band is trots om aan te kondigen dat zij deel zullen nemen aan de Havenfestivaltaptoe te Alblasserdam. Als één van de meest Engelse onder de Nederlandse show- en marchingbands, zal de Flora Band haar unieke stijl, muziekkeuze en uniform presenteren aan het publiek.

De Flora Band gaat uit van een brassband bezetting, wat zorgt voor een krachtige en unieke klank. Tijdens de Havenfestivaltaptoe zal de Flora Band hun show 'Queen Remasterd' presenteren, waarin bekende nummers van de iconische rockformatie Queen worden gepresenteerd in een nieuw jasje. Dit zal zorgen voor een verrassende en energieke ervaring voor het publiek. 

 

Junioren Door Vriendschap Sterk 

Het korps van jonge muzikanten in de leeftijd van zeven tot zeventien jaar heeft, net als hun ‘grote broer’ de Marchingband, een naam opgebouwd in de wereld van muziekkorpsen en behoort tot de top van de jeugdkorpsen.

Met regelmaat nemen de Junioren deel aan concoursen en kampioenschappen. Het korps veroverde op 23 juli 2022 de titel Wereldkampioen mars in de Junior Division. Een prestatie waar de Junioren trots op zijn.

Deelname van de Junioren aan parades en taptoes in Nederland en omringende landen staan garant voor een muzikaal spektakel vol kwaliteit. Net als de Marchingband, dragen de Junioren een uniform dat is afgeleid van de Limburgse Jagers. 

Hoofdsponsor:

LOCATIE en entree

Het terrein van CKC Kinderdijk. Entree is gratis.

AANVANGSTIJD

20:00

Een content titel

Met een ondertitel

Bekijken

Hoofdsponsor:

Havenfestival pubquiz!

Meer informatie volgt!

Hoofdsponsor:

PUBQUIZ bij het wapen van alblasserdam

Een nieuwe activiteit op het Havenfestival programma, de Pubquiz!

Tien à vijftien teams van maximaal vijf personen (minimumleeftijd 16 jaar) gaan zich buigen over allerlei vragen, verdeeld in vijf categorieën: Alblasserdam, sport, film en muziek, algemene kennis en geschiedenis. Er zijn acht tot tien vragen per categorie, die in de brasserie van Het Wapen ingevuld en opgelost moeten worden. Gebruik van mobiele telefoons of andere digitale hulpmiddelen is hierbij verboden. Deelnemende teams kunnen een joker inzetten op een categorie waarvan ze denken dat ze goed zullen presteren. Daarnaast zijn er bonuspunten te verdienen voor het team met de meest originele teamnaam.

De pubquiz begint om 19:00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur. Rond 22:00 worden de winnaars bekend gemaakt! Het winnende team van de pubquiz ontvangt een dinerbon van 250 euro van het Wapen van Alblasserdam.

Het inschrijfgeld bedraagt 30 euro per team. Hiervoor krijgen alle deelnemers twee drankjes en een hapje erbij. Opgeven kan bij Matthias de Graaf via matthiasdegraaf@icloud.com.

Contactgegevens

Stichting Havenfestival Alblasserdam
Postbus 22
2950 AA Alblasserdam

Heeft u vragen / opmerkingen?
Mail naar: info@havenfestival-alblasserdam.nl

contact     →

Foto’s en teksten op deze site mogen, zonder toestemming, van Stichting Havenfestival Alblasserdam niet worden overgenomen. Wilt u dat uw vermelding of foto van deze site verwijderd wordt? Neem dan contact op met info@havenfestival-alblasserdam.nl.

®havenfestival - realisatie impulsontwerpt.nl