Maandag 11 september 2023

←    terug naar overzicht

Hoofdsponsor:

ONRUST IN HET RUSTHUIS

Een nieuw rusthuis opent haar deuren. Dit levert echter nog enkele gebreken op voor de drie bewoners: Olle Alle, een rijke gepensioneerde man die zijn bezittingen verkocht om in het rusthuis van zijn pensioen en geld te genieten, Driekus, een werknemer van Olle Alle en arme landarbeider die nu eindelijk mag genieten van zijn rust en Miep, een oude dame die altijd vitaal was, tot zij plots enorm hulpbehoevend werd en in het rusthuis belande. Gelukkig wordt het drietal bijgestaan door zuster Theodoramiena, klusjesman Tammo en de Directie. De zoektocht naar een goede kok leidt tot het opschudden van het gepensioneerde bestaan van de senioren. En als er dan ook nog geld verdwenen blijkt te zijn  en er een rechercheur (De Kok met kaaaa-ooooo kaaaa) moety worden bijgehaald om  het op te lossen is het onrust in het rusthuis.

Openingsavond in landvast

Toneelavond in landvast

Maandag 11 september is de start van het Havenfestival 2023! Toneelverengiging Inter Amicos opent deze avond met het stuk 'Kortsluiting', in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Victor is een goedgebekte, intelligente man van in de zeventig. Gezeten op een bankje in het park houdt hij een monoloog over de lente. Hij vind alles volslagen nutteloos en aanstellerig aan dit jaargetijde. Zelfs het gezang van de vogels irriteert hem: 'Zingen?'. Noemen ze dat zingen? Het is duidelijk dat Victor geen vrolijke kijk op het leven heeft. Een paar herfsten zou hij nog mee willen maken en een winter, met een flesje cognac in de binnenzak. Maar verder hoeft het voor hem niet meer. Hetzelfde relaas doet hij tegenover een vrouw die naast hem komt zitten. Ook beklaagt hij zich op openhartige wijze over zijn echtgenote. De vrouw naast hem plaatst enkele cynische opmerkingen. Dan blijkt dat zij de echtgenote is waarover Victor moppert. Het parkje blijkt zijn eigen tuin te zijn.

Victor is een beetje in de war en het tragische is, dat hij dit zelf weet. Hij probeert zijn vergeetachtigheid op allerlei manieren te verbergen. Zijn fascinatie voor taal speelt hierbij een rol.  'Taal is het enige dat ik nog heb' zegt hij op een bepaald moment. Toch voelt hij haarscherp aan dat de taal hem door de vingers glipt. Hij probeert er alles aan te doen om de woorden vast te houden. Dit uit zich in lange tirades. Buurvrouw Eva, zijn vrouw Charlotte en dochter Julia zijn de toehoorders. Charlotte wordt bij tijd en wijle gek van haar man. Julia vind het treurig haar vader af te zien glijden en wil graag helpen. Wanneer haar vader zich bepaalde zaken niet meer herinnert, speelt zij het spelletje mee. Eva ziet in Victor een charmante man en mogelijk vervanger voor haar overleden echtgenoot..

LOCATIE

Landvast

ENTREEBEWIJS

-

AANVANGSTIJD

20:00

Hoofdsponsor:

Contactgegevens

Stichting Havenfestival Alblasserdam
Postbus 22
2950 AA Alblasserdam

Heeft u vragen / opmerkingen?
Mail naar: info@havenfestival-alblasserdam.nl

contact     →

Foto’s en teksten op deze site mogen, zonder toestemming, van Stichting Havenfestival Alblasserdam niet worden overgenomen. Wilt u dat uw vermelding of foto van deze site verwijderd wordt? Neem dan contact op met info@havenfestival-alblasserdam.nl.

®havenfestival - realisatie impulsontwerpt.nl